phone 0495/24 59 26

Mindfulness

In het nu met volle aandacht leren leven en voelen

"Mindfulness begint met mildheid, respect en waardigheid.  In de eerste plaats in het omgaan met jezelf. Bij uitbreiding met anderen en de wereld.

Met die mildheid kijken we - met open aandacht, zonder weg te kijken. Of het nu prettig is of moeilijk, we gaan het aan.

Bij dat kijken blijven we aanwezig. Zodra we opmerken dat we in een automatische reflex meegesleept zijn, keren we terug, met milde, vriendelijke aandacht. 

Mindfulness is levenslang verdiepen, en cultiveren."

- dixit Edel Maex, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Mindfulness training is leren omgaan met wat er is, met wat het leven je toegooit. We nemen de tijd om ons lichaam te ervaren, en alle onze zintuigen open te stellen. We leren omgaan met emoties en gedachten die in ons opkomen, zonder oordeel, en leren meer berusten, of het nu moeilijk is, of pijnlijk, of wat dan ook, het draait om aanvaarding van wat er is. Het is ook aandachtstraining, je schakelt de autopilot uit.

Er zijn talloze wetenschappelijke artikels die het nut en effect van mindfulness bewijzen. Ook de KU Leuven is hier actief mee bezig. (https://ppw.kuleuven.be/leuven-mindfulness-centre

Mindfulness is een combinatie van Westerse psychologie en Boeddhistische eeuwenoude wijsheid.

Wees welkom.

Praktisch:

  • Mindfulness sessie met relaxatie, 1 uur, 50 €/sessie


Uw tijd is kostbaar, net zoals de mijne.
Een afspraak dat binnen de 48 uur geannuleerd wordt, zal niet aangerekend worden. 
Dan kan ik immers nog tijdig een andere persoon verderhelpen. 
Wanneer niet 48 uur vooraf geannuleerd wordt, wordt 50 % aangerekend.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x